Jiangyin Puyang Heavy Industry CO., LTD

Nalika deteksi cacat nyata, detektor cacat, frekuensi, probe lan sapanunggalane wis tetep, ing umume kasus langsung nggunakake standar sing cocog, dadi jelas kahanan kasebut, lan coba gabung karo ketentuan pangguna.

Deteksi ultrasonik kanggo ngapusi poros gedhe, cacat 2 + 3 cilik sing padha, saliyane bagean kasebut yaiku titik putih, luwih akeh retakan mikro, area mikro sing longgar, bolongan, lubang jarum lan cacat liyane.

Jiangyin Puyang Heavy Industry CO., LTD

Umume cacat nyebabake gelombang ngisor, lan ukuran pengaruh beda karo sifat, ukuran, posisi lan arah cacat. Distribusi titik putih lan inklusi sing padhet kabeh duwe pengaruh ing gelombang ngisor, nanging kanthi derajat sing beda. Reflektifitas titik putih dhuwur, lan transmisi klebu dhuwur. Mula, atenuasi gelombang putih menyang gelombang dhasar luwih gedhe tinimbang sing kalebu. Ing sensitivitas sing padha, pirang-pirang gelombang ngisor titik putih mudhun kanthi cepet lan kaping luwih sithik. Gelombang ing ngisor kalebu mudhun alon-alon. Amarga titik putih minangka cacat retak, bakal nyuda sensitivitas deteksi. Gelombang cacat mudhun alon-alon nalika gelombang ngisor mudhun kanthi cepet.

Jiangyin Puyang Heavy Industry CO., LTD1

Retak luwih akeh ing ngarsane hawa, hawa minangka urutan gedhene impedansi akustik udakara 10 kothak, lan impedansi akustik bahan-bahan logam kanthi ukuran udakara 10⁶, beda-beda katon ing karakteristik akustik saka bahan hawa lan logam . Wates antarane bahan retak lan bahan dhasar yaiku wates alus.

Kanthi nganalisa karakteristik panyebaran gelombang ultrasonik ing medium lan karakteristik akustik saka cacat internal pemalsuan gedhe, bisa dingerteni yen karakteristik wates macem-macem cacat bisa diklasifikasikake dadi rong kategori.

(1) Amarga kalebu (slag) lan komponen liyane umume oksida Si, Al, Fe, lsp., Bisa diarani inklusi non-logam ing waja yaiku bentuk gas sing ana ing baja. ing impedansi karakteristik akustik kurang saka matrik impedansi karakteristik akustik, mula cacat lan wates bahan substrat iki bisa dianggep minangka wates "alus", yaiku retakan, serpihan, rongga nyusut, gelembung udara, kalebu emas lan ngrampungake wates kasebut kalebu wates "alus", wong vertikal ultrasonik sing dijupuk kaya owah-owahan tahap gema antarmuka yaiku 180 °.

Jiangyin Puyang Heavy Industry CO., LTD2

(2) Wates saka klebu logam kapadhetan dhuwur kalebu wates "hard", lan fase riak sing dibayangke nalika gelombang ultrasonik kedadeyan vertikal ing antarmuka iki padha karo gelombang radiasi manungsa. Kapadhetan dhuwur inklusi logam yaiku tungsten, molibdenum lan sapanunggalane. Impedansi akustik saka tungsten udakara (83,2 ~ 104,2) x 10 ⁵, impedansi akustik molibdenum yaiku 63,8 x 10 ⁵, lan impedansi akustik akustik (39,4 ~ 45,6) x 10 ⁵ , mula jinis impedansi akustik akustik jinis bahan logam iki luwih gedhe tinimbang impedansi akustik bahan substrat, cacat lan wates bahan substrat iki bisa dianggep wates "atos". Kanggo retak, bintik-bintik putih, bolongan nyusut, gelembung lan inklusi non-logam, kabeh refleksi lan transmisi bisa diitung sanajan beda impedansi akustik, sing nggambarake level atenuasi amplifikasi sinyal gema ultrasonik. Bedane impedansi akustik ing antarane inklusi non-logam lan jaringan matriks paling cilik, lan transmitansi dhuwur. Mula, atenuasi gema saka inklusi non-logam serius banget, sing nuduhake yen amplitudo gelombang ngisor cilik utawa malah ora ana gelombang ngisor nalika dideteksi. Gelombang sing nggambarake putih banget kuat, nanging amarga katon kanthi klompok, bentuk gelombang kasebut cetha lan kluster ing deteksi kasebut. Gelombang refleksi cacat retak kuat lan tunggal, jelas banget. Amarga pirang-pirang inklusi ing sekitar cacat rongga penyusutan lan permukaan sing kasar, gelombang sing dibayangke bakal duwe atenuasi gedhe.


Wektu kiriman: Feb-02-2021